RIGAKU Miniflex asztali porröntgen diffraktométer

­
  • RIGAKU Miniflex asztali porröntgen diffraktométer
  • Miniflex1
  • Miniflex2
  • Miniflex3

RIGAKU Miniflex asztali porröntgen diffraktométer

Röntgen diffrakció minden eddiginél egyszerűbben és olcsóbban
– Még nagyobb teljesítmény!
– Még nagyobb flexibilitás!
– Még több alkalmazás!

A kivételesen jó ár/teljesítmény arányú RIGAKU MiniFlex asztali röntgen diffraktométer valódi áttörést jelentett a labortechnológiában: a korábbi készülékeknél jóval olcsóbban és hatékonyabban alkalmazhatták az ipari laboratóriumok, egyetemek és kutatóintézetek. Az egyszerű és olcsó üzembe helyezés, az alacsony energiaszükséglet, a kompakt méret és a különösen alacsony karbantartási igény révén Magyarországon is gyorsan népszerűvé vált főleg gyógyszeripari polimorf és más rutin vizsgálatok, illetve egyetemi oktató és kutató alkalmazásokhoz.

A korábbi sikerek ellenére 2012-ben a RIGAKU a még nagyobb teljesítmény, a még nagyobb flexibilitás és a készülék alkalmazhatóságának kiterjesztése érdekében a készüléket továbbfejlesztve piacra hozta a Miniflex készüléket. Az új készülék nagyobb teljesítménye – 600W – és nagyobb felbontása révén valódi laboratóriumi teljesítményt kínál a az eddigi rutin alkalmazásokon kívül. Mindezt úgy, hogy kompakt mérete és mind beszerzési ára, mind üzemeltetési költsége nem változott az előző verzióhoz képest.

Mindezekkel együtt talán túlzás nélkül állítható, hogy az Új MiniFlex készülék a világ legegyszerűbben használható röntgen diffraktométere. Telepítése nagyon egyszerűen elvégezhető, használatához külső vízellátást nem igényel . Egy gombnyomással üzemeltethető , és az előre beállított optikai rendszere, könnyen kezelhető szoftvere révén néhány perc alatt is hatékony és gyors diffrakciós mérést tesz lehetővé. Kompakt mérete – akár hordozható is – illetve minimális helyigénye miatt laboratóriumban, gyártósoron, előadóteremben vagy akár külső terepen is praktikusan használható.

Termékleírás

Alkalmazások:

– Fázis analízis
– Kvantitatív analízis
– Kristályos-amorf hányad meghatározás
– Krisztallit méret és feszültség meghatározás
– Rácsparaméter finomítás
– Szerkezet meghatározás Rietveld módszerrel

Jellemzők:

  • Kis, asztali méret kompakt sugárzásvédelmi borítással együtt
  • Változtatható rés a belépő oldalon
  • Nagyfelbontású optikai rendszer
  • Nagyfokú bővíthetőség: Automata mintaváltó, Mintatartók, Mintaforgató, Grafit monokromátor, Speciális mintakamrák, Félvezető detektor

Itt kérhet további információt

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Többet szeretnék tudni erről a termékről: “RIGAKU Miniflex asztali porröntgen diffraktométer”