2017. április 4.-én megrendeztük a röntgen spektrometriai workshopunkat, melyen a teljesség igénye nélkül, körbejártuk a kézi röntgen spektrométerektől, az asztali EDXRF spektrométereken keresztül egészen a nagyteljesítményű WDXRF spektrométerekig a módszer előnyeit és határait. Néhány tipikus alkalmazáson keresztül bemutattuk az energia diszperzív és hullámhossz diszperzív röntgen spektrometria közötti különbségeket és igyekeztünk rávilágítani néhány olyan paraméterre, alkalmazástechnikai különbségre, mely segítheti a felhasználót az adott alkalmazásra legjobban megfelelő röntgen spektrométer kiválasztásában.

Két fő partnerünk, a japán RIGAKU és a német Ametek SPECTRO , több évtizedes múltra visszatekintő gyártó és fejlesztő tapasztalattal rendelkeznek röntgen analitika, ezen belül WDXRF és EDXRF spektrometria területén. A workshop keretében a résztvevők első kézből értesülhettek a legújabb fejlesztésekről.

A rendezvényen a SPECTRO EDXRF röntgen spektrométerei közül kipróbálható volt a SPECTRO xSORT kézi röntgen spektrométer, valamint a SPECTROSCOUT EDXRF röntgen spektrométer, mely szintén hordozható készülék. Ezáltal a résztvevőknek lehetőségük volt megtapasztalni a kézi röntgen spektrométerek előnyeit és alkalmazási határait, közvetlenül összehasonlítva egy nagyobb teljesítményű, fix mintatartós röntgenspektrométerrel.

Spectroscout lab

Spectroscout envSpectroscout3

Bővebben a SPECTROSCOUT készülékről…

SPECTRO xSORT kepSPECTROxSORTmeres-1

Bővebben a SPECTRO xSORT készülékről…

Ezúton is köszönjük a nagyszámú érdeklődést és a részvételt a jelenlévőknek.

DSC_0041

DSC_0047

DSC_0058