NANOTEST Hungary Kft.

Cégünk tradícionális, nagy hagyományokkal rendelkező laboratóriumi műszergyártó cégek elemanalitikai és szerkezetvizsgáló berendezéseit forgalmazza.

Két fő partnerünk, a japán RIGAKU és a német AMETEK SPECTRO több évtizedes mútra visszatekintő gyártó és fejlesztői tapasztalattal rendelkeznek, így a röntgen analitikai valamint az emissziós spektrometria területén meghatározó szereplői az iparnak.
A több évtizedes elismertség és jelenlét kiegészítve a cégünk által képviselt megbízható támogatással a garancia arra, hogy az általunk forgalmazott és szervizelt berendezések kielégítik a műszaki és egyéb felhasználói elvárásokat.

A RIGAKU Corporation, 1951-es, Japánban történt alapítása óta élen jár a röntgen analitikai szerkjezetvizsgáló berendezések gyártása terén és máig a legtradicionálisabb  gyártó cég ezen a területen. Cégünknek óriási elismerés, hogy miután a RIGAKU 2015-ben felvásárolta az Agilent röntgen krisztallográfiai üzletágát, a nagy hagyományokkal rendelkező Oxford Diffraction csoportot, az új felállásban cégünk lett a RIGAKU Oxford Diffraction magyarországi képviselete.

A SPECTRO világvezető német gyártó cég a szikra/ív gerjesztéses optikai emissziós fémelemző spektrométerek gyártása területén. A SPECTRO fémelemző spektrométerek a fémipar legkülönbözőbb alkalmazási területein használhatók analitikai feladatokhoz legyen szó egyszerű válogatásról, bejövő anyagok vizsgálatáról, ötvözet azonosításról vagy a legszigorúbb gyártási minőség ellenőrzésről.

A röntgen spektrometriához szükséges minta előkészítés területén a német Fluxana GmBH és az amerikai SPEX SaamplePrep cég termékei révén komplett ellátást biztosítunk az XRF és egyéb analitikai berendezést használók részére. Mindkét cég világszínvonalú megoldásokkal és eszközökkel, és több tízéves tapasztalattal rendelkezik folyadékok, szilárd minták megfelelő előkészítéséhez és röntgenspektrometriás vagy más analitikai módszerekkel történő méréséhez

A japán Nippon Instruments Corporation speciális higany analizátorai szintén a világszínvonalat képviselik a környezetvédelmi Hg tartalom vizsgálatban. Az egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező gyártó ezen a területen.

A SPEX SamplePrep és a szintén amerikai OPS Diagnostics cég őrlő-rázó, homogenizáló készülékei, és homogenizáláshoz szükséges eszközei egyedülállóan hatékony megoldást nyújtanak növénybiológiai, biokémiai, orvosbiológiai és egyéb területeken, ahol hatékony sejt feltárásra, DNS/RNS extrakcióra vagy növényi, állati és humán szövetek homogenizálására van szükség.

Partnerünk, a németországi Van der Heijden-Labortechnik GmbH több, mint harmincéves tapasztalattal rendelkezik különböző laboratóriumi berendezések hűtésére alkalmas vízhűtő berendezések, rendszerek gyártásában és fejlesztésében. Az általuk kínált termékskálában mintegy 41 standard modell található, alkalmazástól függően 180 W -tól egészen 40 kW hűtőteljesítményig. Ezen kívül számos egyéb más egyedileg tervezett és kivitelezett megoldást kínálnak még ennél nagyobb hűtőteljesítménnyel is.