Golyósmalmok és fagyasztva őrlők porításhoz keveréshez

Az amerikai SPEX® SamplePrep cég, több mint 60 éve gyárt minta előkészítő berendezéseket, eszközöket. Őrlő malmai és egyéb XRF minta előkészítő készülékei jól ismertek az USA-ban és az utóbbi évtizedekben a világ többi részén is, így Európában is egyre ismertebbek köszönhetően robusztusságuknak és megbízhatóságuknak.
A SPEX SamplePrep őrlő készülékek, malmok gyakorlatilag mindenfajta őrlési feladatra megoldást kínálnak. A választást a porítani kívánt minta mennyisége és jellege határozza meg. Amennyiben az őrlés szobahőmérsékleten is történhet, többféle készülék is szóba jöhet. A 8000M egy férőhelyes és a 8000D két férőhelyes keverő/őrlő golyós malmok kiváló megoldást jelentenek 10g körüli mintamennyiség őrlésére és 50mL minta mennyiségig keverésre. Működésüket tekintve rázó vagy nagyteljesítményű golyós malmok, melyek típustól függően egy vagy két tartály percenként több százszori előre-hátra mozgatásával, rázásával érik el a minták porítását. Ezek a sokoldalú malmok képesek kemény, rideg minták gyors aprítására és finomítására analitikai finomságig, porok keverésére és homogenizálására, emulzió készítésére és mechanikai ötvözésre is.
Nagyobb minta mennyiség, maximum 100g minta őrléséhez a SPEX ShatterBox gyűrűs malom jelent megoldást, mely az USA-ban az egyik legelterjedtebben használt őrlő készülék kemény anyagok, kőzetek, ásványok analitikai finomságúvá őrléséhez.

További mintaelőkészítő eszközök

Termékek