Egyedülálló megoldások környezetvédelmi minták (folyadékok, szilárd minták, gázok) elemanalitikai vizsgálatához és minta előkészítéséhez

A környezetvédelmi előírások szigorításával a toxikus elemek vizsgálata tipikus környezeti mintákban, mint pl. ivóvíz, szennyvíz, iszapok, talaj stb. egyre nagyobb kihívások elé állítja a vizsgáló laboratóriumokat.
Az általunk képvisel német SPECTRO cég ICP-OES spektrométerei megoldást kínálnak kisebb rutin laboratóriumok számára is, ahol az alacsony beszerzési ár és alacsony üzemeltetési költség nagyon fontos. Ugyanakkor nagy kapacitású és változatos mintákat kezelő laboratóriumok számára is elérhető olyan egyedülálló érzékenységű és teljesítményű berendezés, mellyel a legnagyobb kihívások is kezelhetők. Ultra alacsony detektáláshoz a SPECTRO ICP MS spektrométere olyan forradalmian új fejlesztés, mellyel szimultán módon lehetséges a teljes szervetlen spektrometriai tömegtartomány mérése a 6Li-tól a 238U-ig.

A japán Nippon Instruments Corporation higany analizátorai komplett megoldást jelentenek folyadékok (ivóvizek, szennyvizek) Hg tartalmának ultra alacsony mérésére. E mellett szilárd minták közvetlen Hg meghatározásához valamint környezeti atmoszféra Hg tartalmának meghatározásához is egyedülálló megoldást kínál.

Szennyezett talajokban toxikus elemek koncentrációjának meghatározása egy kiemelt környezetvédelmi probléma, mely alkalmazásra egyre jobban előtérbe kerül a röntgen spektrometria. Egyre fontosabbá válik szennyezett területek, gyors, helyszíni vagy mobil laboratóriumban történő vizsgálata, melyhez a SPECTRO kézi röntgen spektrométerei és asztali EDXRF spektrométerei kiváló megoldást jelentenek. Egy másik alkalmazási területe az EDXRF spektrométereknek az RoHS megfelelőségi vizsgálatok, melyek a környezetvédelmi analitika egyre fontosabb területévé nőtte ki magát az utóbbi időben. Nagyobb pontossághoz, és laboratóriumi szintű eredmények eléréséheez a japán RIGAKU nagyteljesítményű WDXRF spektrométerei kínálják a röntgen spektrometria egyszerű használatát.

A háztartási hulladék minták általában inhomogén, több fázisú, különböző komponensekből álló anyagok. A szintetikus műanyag és szerves komponensek, mint pl. fa, parafa, papír mellett szervetlen anyagok és akár fémek is megtalálhatók a hulladékokban. Ezek őrléséhez, analitikára történő minta előkészítésre jelentenek egyedülállóan hatékony megoldást az amerikai SPEX fagyasztva őrlő készülékek.

Élelmiszerek peszticid tartalmának vizsgálata egy nagyon fontos területe a környezetvédelmi, élelmiszeripari analitikának. Az ehhez használt QuEChERS-módszerhez a SPEX MiniG őrlő-rázó készüléke minden más megoldásnál hatékonyabb extrakciót tesz lehetővé.

Termékek