Energia diszperzív röntgenspektrométerek

Roncsolásmentes elemanalízis a Na-U elemtartományban – szilárd, folyadék, por és vékonyréteg mintákban – a ppm nyomelem szinttől a %-os koncentráció tartományig.
Az EDXRF röntgenspektrométer tipikus alkalmazásai között a teljesség igénye nélkül felsorolhatók az olajipari termékek (üzemanyagok, kenőolajak); műanyagok; gumik; textíliák; gyógyszeripari termékek, alapanyagok; élelmiszer ipari alapanyagok; végtermékek; kozmetikai termékek; műtrágyák; környezetvédelmi minták (talajok, szennyvíziszapok); hulladékok; cementipari alapanyagok; tűzálló anyagok; katalizátorok; bevonatok; fémek és ötvözetek; üvegek, és egyéb anyagok vizsgálata, beleértve a főkomponensek és szennyező elemek koncentrációjának meghatározását.
A készülékek között megtalálható hordozható, terepi elemzésre alkalmas készülékek, minta SPECTROSCOUT. Ezzel szemben a SPECTRO XEPOS polarizált EDXRF egy univerzális asztali készülék,  mely ismeretlen minták esetén is nagypontosságú mérést tesz lehetővé. A SPECTRO MIDEX pedig egy speciális mikro-XRF készülék, mellyel 1 mm alatti méretű minták, vagy nagyobb méretű tárgyakon pontszerű elemanalízis végezhető pl. RoHS vizsgálatokhoz.

További elemanailtikai készülékek

Termékek